Njega lica

Dermapen

Dermapen

 

Dermapen je proizvod osmišljen za pomladivanje kože prirodnim putem tako da potice kožu na obnavljanje i pritom ublažava bore, strije i ožiljke te postiže zatezanje i pomladivanje kože. Dermapen sadrži mnoštvo mikroiglica za jednokratnu upotrebu s jedinstvenom oprugom koja automatiziranim pokretima vibrira, te tako ostvaruje kontroliraniji rezultat. Za razliku od drugih proizvoda s mikroiglicama, Dermapen ima poseban vertikalni kut uboda mikroiglicama koji pospješuje efekt i pruža ravnomjerniju i sigurniju metodu i time se smanjuje mogucnost oštecenja kože. Ujedno, zbog vertikalnog kuta uboda mikroiglicama se može sigurnije i bolje tretirati teško dostupna mjesta (oko ociju, nosa i usana). Automatizirani pokreti minimiziraju bol i neugodu, a ujedno osiguravaju brže vrijeme oporavka.

Mikroiglice, cija se dužina može podesiti, izazivaju vertikalne ubode na koži pod 90 stupnjeva te površinsko oštecenje kože koje potice njenu obnovu. Na taj nacin stimulira se proliferacija kolagena u fibroblastima, stanicama koje su zaslužne za proizvodnju tvari esencijalnih u zarastanju kože, i tako se koža prirodnim procesom regeneracije pomladuje.

Dermapen koristi veoma sitne kirurške iglice koje ne dovode do stvarnog oštecenja tkiva, no svejedno naš organizam reagira na intruziju mikroiglicama i živci šalju elektricne impulse koji zapocinju proces zarastanja i time pojacanu proizvodnju kolagena i elastina. Višestruko pojacana struktura kolagena zgušnjava kožu i tako ispunjava postojece atroficne ožiljke. Ova reakcija tijela naziva se neokolageneza.

Buduci da kolagenim vlaknima i kapilarama treba vremena da se formiraju, preporucuje se strpljenje. Za prve rezultate tretmane potrebno je izdvojiti najmanje 28 dana, a sazrijevanje nove mlade kože traje i do 2 godine nakon tretmana. Dermapen terapija mikroiglicama je vrlo efikasna nekirurška metoda za uklanjanje bora i ožiljaka, potpuno bez kontraindikacija i bilo kakvih komplikacija.

Preporučuje se za:
• Ublažavanje i smanjenje bora
• Ublažavanje raznih ožiljaka (akne, operacija, opekotine…)
• Pomladivanje
• Zatezanje kože
• Apsorpciju vitamina, lijekova i ostalih aktivnih nutrijenata
• Ublažavanje strija